“Inútil” en la Fabra i Coats

Mostra de treballs de alumnes dels cicles de arts del llibre de la Escola  Llotja. Febrero 2016.

Són pocs els linxs, les balenes i els lleopards de les neus. També són pocs els estudiants d’enquadernació i gravat: espècimens escassos en el cada cop més amenaçat ecosistema cultural. I donat que les seves habilitats són minoritàries és més necessari que mai protegir-les perquè ja ha desaparegut prou amb l’excusa de la crisi. Cada cop que es retalla en aquests fràgils coneixements en el perill d’extinció, es perd alguna cosa de la “llibre diversitat” i paradoxalment, el món esdevé més pobre.

El aspecte rudimentari de la exposició simbolitza la manca de recursos a la que mesures com la que vol prendre la Generalitat (fusionar els Cicles Superiors de Enquadernació i Gravat, amb la conseqüent pèrdua de hores de formació), porten a la pràctica artística. Mai no deixarem que aquests obstacles dictaminen el nostre desenvolupament creatiu, sempre trobarem la manera de adaptar-nos, de expandir-nos i de caminar cap endavant amb els recursos que hi hagi al nostre abast. Per que, com artistes, això es el que fem: buscar com materialitzar solucions a problemes que no es veuen.

Agraïm al Centre de Normalització Lingüística de la Fabra i Coats la oportunitat de presentar aquesta mostra de treballs a la seva sala de exposicions.